MYYO Yoghurt kefirmaker met binnenbak ORANJE
Slide image 2
MYYO losse binnenbak voor yoghurtmaker
MYYO BIO kefirferment doosje 3 zakjes in box
MYYO BIO Yoghurtferment doosje 6 zakjes in box

Volg de volgende tips als de yoghurt niet wil lukken:

  • Giet het water direct na het koken in de buitenbak.
  • De melk moet koud zijn, maar moet op zijn minst kamertemperatuur hebben.
  • Vul het buitenbak na 12 uur opnieuw met kokend water en herhaal het proces als de yoghurt niet voldoende is gestold.
  • Let op de rijpingsperiode van 12 tot 14 uur.

Als de yoghurt steviger moet worden:

  • Voer 3-4 eetlepels melkpoeder aan de melk en yoghurt cultuur.
  • Gebruik slechts ongeveer 900 ml melk.
  • Hoe vetter de gebruikte melk, hoe romiger en steviger de yoghurt wordt.

Hoe kan ik yoghurt enten?

  • Meng ongeveer 100-150ml van uw eerder bereide yoghurt met 1 liter melk. (Let op dat de yoghurt niet te koud is.)
  • Voer een 3/4 liter kokend water in de yoghurt maker en zet de binnenbak met de melk-yoghurtmix erin.
  • Dek af en laat het12-14 uur rijpen.
  • Deze procedure kan meerdere keren worden herhaald. Let dan echter wel op de hygiëne, want eventuele ongewenste bacteriën vermenigvuldigen ook mee.