MYYO Yoghurt kefirmaker met binnenbak ORANJE
Slide image 2
MYYO losse binnenbak voor yoghurtmaker
MYYO BIO kefirferment doosje 3 zakjes in box
MYYO BIO Yoghurtferment doosje 6 zakjes in box

 

Griekse roomyoghurt

  • 100 ml slagroom
  • 900 ml melk
  • 1 zakje My.Yo yoghurtferment

Giet 100 ml room en 900 ml melk (beide op kamertemperatuur) in de binnenbak van de My.Yo yoghurtmaker en roer hier 1 zakje My.Yo yoghurtferment doorheen.

Laat de yoghurt zoals gewoonlijk ongeveer 12 uur gisten.
Giet daarna de bereide yoghurt in een zeef die is bekleed met een katoenen theedoek zodat de wei kan uitlekken. Na ongeveer 4-5 uur, heb je stevige, romige yoghurt.


 

Chai yoghurt – pittige Indiase yoghurt

250 ml yoghurt gemaakt met My.Yo

  • Kaneel
  • Suiker
  • Versgemalen peper
  • Gemberpoeder

Zoet uw zelfgemaakte yoghurt met naar gelieven. Roer er vervolgens wat gemberpoeder door en breng het geheel op smaak met een beetje peper.


 

Yoghurt sorbet

200 g room

  • 150 g yoghurt gemaakt met My.Yo
  • 350 g fruit, bevroren (bijvoorbeeld aardbeien of frambozen)
  • 8 theelepels poedersuiker

Doe het fruit in een blender. Klop de slagroom met de yoghurt en romige poedersuiker met een handmixer. Voeg de gepureerde vruchten toe aan het mengsel en blijf mixen tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn gemengd. Giet de yoghurt over in een vriesbestendige bak en zet het ongeveer 1 uur in de vriezer.